Közeleg a Föld Órája! Mi már csatlakoztunk! …és Te?

Immáron tizenegyedik alkalommal kerül sor a globális felmelegedés elleni, "Föld órája" elnevezésű akcióra, amelynek célja, hogy egy adott időpontban – ezúttal 2017. március 25-én, szombaton – tehát ma – este 20 óra 30 perckor – egy órára mindenki lekapcsolja a villanyt. A klímavédelmi akció Ausztráliából, azaz Sydneyből indult 2007-ben. Akkor 2,2 millióan, egy év múlva pedig már ötvenmillióan kapcsolták le a villanyt világszerte. A kezdeményezés mára a világ legnagyobb klímavédelmi akciójává nőtte ki magát.

2016-ban a világ 178 országának több mint 10000 helyszínén söpört végig a világ legnagyobb éghajlatvédelmi civil összefogása

Az akció keretében több száz látványosság is sötétbe borul évek óta – köztük olyan világszerte ismert ikonok, mint a gízai piramisok, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota és a Big Ben, a római Colosseum és az Empire State Building.

Hazánkban a korábbi évekhez hasonlóan sok magánszemély, számos település – köztük Vác városa is -, és vállalkozás – közöttük a VácOnline.hu szerkesztősége is – csatlakozott a Föld Órája kezdeményezéshez.

Csatlakozz Te is a Föld Órájához,
regisztrálj a Foldoraja.hu oldalon és vedd ki a részed az éghajlatváltozás elleni küzdelemből!

Elindult a visszaszámlálás: hamarosan sötétbe borulnak a világ nagyvárosai, hogy az éghajlatváltozás elleni cselekvésre hívják fel a figyelmet. Te is tehetsz azért, hogy a jövő nemzedékek számára is elérhetőek legyenek a jelen erőforrásai. De ennek érdekében cselekednünk kell!

Tarts velünk!
Kapcsolj le, és változtass a klímaváltozáson!
***


Mi már csatlakoztunk!

A Vác Online az idén is csatlakozik a globális akcióhoz – immáron hetedik alkalommal: 2017. március 25-én, szombaton, este fél kilenckor egy órára elsötétül a portál címoldala.


***


Fontos kiemelni azonban, hogy egy óra takarékoskodás nem váltja ki azt, ha valaki az év többi, közel kilencezer órájában nem törődik a környezettel, pontosabban annak védelmével. Ezért kérjük kedves olvasóinkat: mindamellett, hogy 2017. március 25-én, este a 20 óra 30 perc és 21 óra 30 perc közötti időintervallumban lekapcsolják a villanyokat, az év további napjaiban se feledkezzenek meg a takarékoskodásról, az energia ésszerű használatáról! Takarékoskodjunk az energiával, takarékoskodjunk a vízzel, és úgy általában mindennel – gondolva a felnövekvő generációkra, gyermekeinkre, unokáinkra!