Gondtalan időtöltés a Tésai Pihenőben

Tésa, a nyugalom egyik kicsiny szigete Pest megye északi szegletében. Ősi magyar település, festői környezetben – az Ipoly folyó bal partján, a Börzsöny völgyében, közvetlenül a szlovák határ mentén – helyezkedik el. A település és környéke számos értéket rejt magában, hiszen az itt tapasztalható csend, nyugalom, a természet közelsége, a friss és tiszta levegő a mai rohanó világban egyre nagyobb értékkel bír. Ilyen környezetben találjuk a Tésai Pihenőt a Kossuth Lajos utca 30. szám alatt.

A Tésai Pihenő egy eredeti, gerendás mennyezetű parasztház, amely kiválóan alkalmas a falusi turizmust kedvelő, vagy kipróbálni szándékozó pároknak, családoknak, baráti társaságoknak. Önellátó; két különálló szoba, konyha, és különálló fürdőszoba található benne. A házat ugyan felújították, ám mégis minden szegletében őrzi a régmúlt értékeit. A falakon számos patinás használati eszközzel – például tálakkal, edényekkel – találkozhatunk.

A tágas udvarban bográcsozáshoz, sütögetéshez kialakított tűzhely található. A kert végében a remek túralehetőséget kínáló erdő kezdődik, a ház előtt, az utca másik oldalán pedig a Tésai-patak csörgedezik.

Aki a csend, a nyugalom, a természet közelsége, valamint a friss és tiszta levegő mellett egy kicsit többre vágyik, azok számára is van jó hírünk, hiszen vannak alkalmak, amikor a kellemes séták, illetve a faluban található tekepálya mellett további, remek kikapcsolódási lehetőségünk is adódik. Ilyen például a Falunap, a Hídnap és a Szilvanap is, melyekről bővebben a www.tesabarat.hu oldalon tájékozódhatnak.

Akiknek felkeltette érdeklődését a Tésai Pihenő, azok többet is megtudhatnak róla a www.tesaipiheno.hu weboldalon.