Tűz ütött ki egy váci emeletes házban – több embert ki kellett menekíteni

Tűz ütött ki egy három szintes lakóépület egyik második emeleti lakásában Vácon, a dr. Csányi László körúton ma, este 9 óra körüli időben. A helyszínre elsőként a Váci Rendőrkapitányság két járőre érkezett meg. Ők mindenféle védőfelszerelés nélkül kockáztatva testi épségüket, és őt személy menekítettek ki a füsttel telt épületből. Az erősítésképpen érkező további két rendőr járőr – szintén testi épségét kockáztatva – a villany és gáz lekapcsolásának lehetőségét kutatták fel az épületben. A helyszínre eközben kiérkező váci hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat, majd kosaras tűzoltójármű segítségével 2 főt vittek biztonságos helyre. Ezzel egy időben a tűzoltók mentőálarcban a füsttel telítődött lépcsőházon át  3 főt mentettek ki.

Lapunk információi szerint a mentők összesen 6 főt láttak el, 3 főt ezek közül – a füsttel érintett lakásból megmenekült két felnőttet és egy gyermeket – pedig füstmérgezés gyanújával megfigyelésre kórházba szállították.

A tűzoltók az utómunkálatok során átvizsgálták a tűzzel érintett lakást, és átszellőztették a füsttel telt lépcsőházat. Az átszellőztetést követően a lakók visszatérhettek a lakásaikba – nyilatkozta.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.

Az alábbiakban a PMKI Vác HTP fotóit közöljük: