A telefon, mint játékszer

Mobiltelefonunkat ma már számtalan dologra használhatjuk, túl a klasszikus hanghívásokon vagy a szöveges üzenetküldéseken. Az okostelefonokat használhatjuk például helymeghatározásra, illetve a számos, a készülékre letölthető applikáció használatával jelentősen egyszerűsíthetjük a mindennapjainkat.

Így például a megfelelő alkalmazás segítségével a telefonunkon keresztül tájékozódhatunk az időjárásról, fizethetünk egy szolgáltatásért (például parkolásért).
Sokak számára pedig "játékszerré" válik a telefon akkor, amikor szabad idejük akad. Sokszor láthatjuk például a metrón, a vonaton, vagy az orvosi váróban, hogy az emberek a várakozási időt telefonjuk nyomkodásával töltik. Közöttük akad, aki a leveleit nézegeti, akad, aki a közösségi oldalakat böngészi, és van olyan is, aki valamilyen játékba merülve múlatja az időt.

Azok, akik úgymond "játékszerként” is használják mobilkészüléküket, bizonyára találkoztak már "A telefon tárhelye megtelt" üzenettel, hiszen az alkalmazások tárolási lehetőségei végesek ezeken az eszközökön. Ha pedig rendszerint sok, vagy épp kevesebb, de nagyobb méretű játékprogramot töltünk le a telefonunkra, akkor igen gyakran visszaköszönhet a fenti üzenet. Ez kiküszöbölhető például úgy, hogy online játszunk. Ez esetben telefonunk szabad tárhelyét nem csökkentjük újabb és újabb applikációk tárolásával.
Tény ugyanakkor, hogy adatforgalmat mind az applikációk letöltése, mind az online játék közben generálunk, ezért – ha csak nem aknázunk ki éppen egy Wi-Fi hotspot lehetőséget – mindkét változat esetében érdemes megfontolni, milyen internet csomagot veszünk igénybe mobilszolgáltatónknál.

Aztán, ha a fentiek tekintetében megtaláltuk az arany középutat, akkor már csak arra kell figyelnünk, hogy a telefonos időtöltésbe belefeledkezve ne merüljön le nullára a készülékünk akkumulátora, és emiatt ne maradjunk le adott esetben egy fontos hívásról…